Jij & Daten…. 14 februari 2019 in CREA Amsterdam

Ervaar jij ook dat daten anno 2019 oppervlakkig en vluchtig is en voornamelijk om seks en swipen draait? Wat is daten eigenlijk, wat zijn onze verwachtingen en met welke intentie gaan we daten?

Hoe zou het zijn als we daten meer gaan ervaren als ont-moeten, waar we onszelf kunnen zijn zonder ons aan te passen? Vaak als we gaan daten hebben we meteen al een plaatje en een tas vol verwachtingen. Een eerste date zou simpelweg een kennismaking mogen zijn, zonder dat we bezig zijn met de volgende stap. Daten is een mooie uitnodiging voor reflectie, want waarom trekken we bepaalde mensen aan. Elke ontmoeting die we hebben zegt iets over ons. We kunnen veel leren van daten: over de relatie die we met onszelf hebben, onze oordelen, reacties, verwachtingen en de mate waarin we onszelf durven te laten zien.

Tijdens deze Valentijnsavond gaan Bregje Jonkhart en Mariette Reineke in gesprek met elkaar en het publiek aan over wat daten is. Hoe blijf je trouw aan jezelf, hoe geef je je grenzen aan en hoe kan je daten zien als een avontuur, waarin je de relatie met jezelf kunt verdiepen, en dus ook met de ander.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Verkering met Jezelf. 

Wist je dat het heel goed is voor je gezondheid om een hobby te hebben?

In Beleef! 4 | Winter | 2016 leg ik in een artikel uit wat de voordelen zijn van het hebben van een hobby.

Het is niet alleen leuk. Je wordt er ook slimmer van, je blijft langer gezond, leeft  langer en je wordt er een gelukkiger mens van.

Lees hier het artikel: Gelukkiger met een hobby met daarin allerlei leuke feitjes over de voordelen van het beoefenen van een hobby.

gelukkiger met hobby

Bezig met een verbouwing? Relatieadvies nodig?

In Margriet nr. 41, 30 september – 7 oktober 2016. staat een kort artikel van Jonkhart & Ziel in het dossier

De verbouwing: ‘Het kan zonder stress en irritatie’.

Lees hier het artikel: Verbouwing een relatiekiller?, met gratis relatieadvies voor een klusproof relatie.

“There’s a crack in everything. That’s where the light gets in.”

Leonard Cohen