BLOG

BLOG2020-09-15T17:00:01+00:00

11 september: de dag van de scheiding

Scheiden. Veel mensen doen het. Ongeveer 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Vaak worden kinderen hiervan de dupe. In 2015 is de overheid daarom een campagne gestart om vechtscheidingen tegen te gaan. De afgelopen jaren is er een voorzichtige trend zichtbaar: het aantal scheidingen loopt terug, en zeker het aantal scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn. Dat is goed nieuws voor de kinderen. Tenminste, als de stellen die dus bij elkaar blijven wel een enigszins fijne relatie hebben. Maar voor wie toch wil scheiden: hoe pak je dat goed aan en voorkom je dat je kinderen de dupe worden van jullie vechtscheiding?

28 augustus 2020|

Je vrij voelen door sorry te zeggen

Wat heeft sorry zeggen te maken met je vrij voelen? En ben jij een sorry weigeraar of zeg je gemakkelijk sorry? En hóe doe je dat dan? Lees de blog, en doe de test! Veel mensen hebben moeite met sorry zeggen. Ze krijgen het woord gewoon niet over hun lippen. Er is ook een groep mensen die best oké sorry kan zeggen. Laten we voor het gemak even twee groepen maken: de groep die gemakkelijk sorry zegt en de sorry weigeraars.

31 juli 2020|

6 juli Wereldkusdag

Vandaag, 6 juli, is het wereldkusdag. De dag heeft een wat vreemde klank, nu 2020 het jaar van corona is en 'kussen' niet meer zomaar kan. Ik wist niet van het bestaan van deze dag maar hoop zeker dat we volgend jaar op 6 juli 'gewoon' weer kunnen kussen: wie en wanneer we maar willen.

6 juli 2020|

Test jouw liefdestaal!

Welke liefdestaal spreek jij? Chapman ontdekte dat mensen 5 talen gebruiken om hun liefde en genegenheid voor elkaar te uiten. In de taal die je zelf spreekt ben je geneigd de ander te laten weten dat je van hem of haar houdt. Maar die taal verstá je ook het beste.

4 juni 2020|

Sorry! Welke taal spreek jij om je te verontschuldigen?

In welke taal zeg jij sorry? Volgens Chapman en Thomas zijn er 5 talen waarin mensen zicht verontschuldigen. 'Verontschuldigingstalen' dus. Welke taal spreek jij? En welke je geliefde? Doe de test en ontdek jullie primaire verontschuldigingstaal!

4 juni 2020|

Help! Hoe overleeft mijn relatie de corona crisis?

Help!! Hoe overleeft mijn relatie de corona crisis? De balans tussen verbinding en autonomie.... in corona quarantaine Stellen staan in deze corona crisis voor een behoorlijke uitdaging. Óf ze wonen niet samen en zien elkaar niet of nauwelijks, óf ze wonen samen en zitten hele dagen op elkaars lip. De meeste stellen die ik spreek zijn nu, meer dan ooit eerder in hun relatie, veel bij elkaar. Dat zorgt voor een hele andere 'balans tussen autonomie en verbinding'.

27 maart 2020|
Go to Top